02 februarie 2010

mancarea care previne cancerul

Mâncarea sănătoasă ajută la prevenirea cancerului. Expertul în nutriţie Sven David Müller (40 de ani) spune că există 50 de alimente care protejează şi uneori sunt capabile să lupte împotriva celulelor canceroase.




“Prin hrană nu te vindeci de cancer, dar multe alimente acţionează preventiv”, a declarat specialistul, citat de cotidianul Bild.



1. Ananasul



Antioxidanţi bogaţi în vitamina C şi E protejează celulele atacate de diverse molecule. Ananasul conţine minerale valoroase, cum ar fi zincul şi seleniul care inhibă dezvoltarea cancerului.





2. Caisele



Sunt deosebit de bogate în antioxidanţi. Vitaminele din aceste fructe cresc capacitatea de reacţie a pielii la razele ultraviolete cancerigene.



3. Usturoiul sălbatic



Are sulfuri care conţin substanţă secundară de plante. Previne dezvoltarea cancerului.



4. Broccoli



E cea mai bună legumă împotriva cancerului. Are cea mai mare densitate de vitamine şi minerale - vitamina C, E, beta-caroten.



5. Cicoarea



Conţine prebiotice (fibre vegetale digerabile) - protejează împotriva cancerului de colon.



6. Căpşunele



Nu conţin nici un component cancerigen.



7. Rodiile



Conţin vitamine şi minerale care pot neutraliza substanţele agresive din organism.



8. Ceaiul verde



Previne cancerul de esofag şi de stomac. Acesta promovează enzime care neutralizează substanţele cauzatoare de cancer.



9. Varza



Face parte din cele mai active alimente în vitamina C, beta-caroten şi furnizor de acid folic. De asemenea, poate proteja împotriva cancerului de sân şi cel uterin, pentru că slăbeşte efectele nocive ale hormonului estrogen.



10. Grepfrutul



E bogat în vitamina C şi în una dintre cele mai importante clase de pigmenţi vegetali care previn cancerul.



11. Alunele



Conţin vitamina E naturală şi păstrează celulele înainte de expunerea la razele UV. Prin acizii graşi, vitamina E este bine absorbită.



12. Cerealele de ovăz



Conţin mulţi agenţi anticancer: zinc, vitamina E, provitamina A. Pentru pacienţii cu cancer: fulgi de ovăz cu ulei de nuci!



13. Brânza



Branza conţine, printre altele, vitamina B12 şi vitamina B6 . Prima este importantă pentru creşterea celulelor normale, iar a doua e bună pentru metabolism.



14. Măceşele



Foarte bogate în Vitamina C, măceşele intervin în inactivarea radicalilor liberi.



15. Heringul



Acest peşte aprovizionează organismul deficitar de vitamină D, mai ales în timpul iernii. Lipsa vitaminei D favorizează dezvoltarea cancerului.



16. Afinele



Protejează vezica urinară prevenind infecţiile ei. Deosebit de bogată în acid folic, vitamina C.



17. Zmeura



Conţine substanţele fotochimice care protejează împotriva transformării maligne a celulelor.



18. Ouăle de găină



Sunt bogate în toate vitaminele şi mineralele. Conţinutul ridicat de vitamina D şi E protejează împotriva cancerului.



19. Fibrele



Mazărea, fasolea şi lintele în special protejează împotriva cancerului de intestin. Probabilitatea unei boli poate fi redusă printr-o dietă bogată în fibre, cu până la 40%.



20. Coacăzele



Foarte bogate în antioxidanţi, sunt extrem de bune împotriva cancerului.



21. Fructul de cactus



Bogat în compuşi care protejează împotriva degenerării celulelor, inclusiv vitaminele C şi E. Protejează împotriva cancerului la prostată.



22. Grâul



Important protector împotriva cancerului, este esenţial pentru sistemul imunitar.



23. Usturoiul



Scade tensiunea arterială şi colesterolul. Inhibă creşterea tumorilor.



24. Şofranul de India



Conţine curcumină, ingredient activ, care protejează împotriva cancerului de colon. Doză de prevenire: o linguriţă pe zi, în supe.



25. Cacao



Îndepărtează posibilităţile de îmbolnăvire cu cancer prin substanţele bioactive pe care le conţine.



26. Pesmeţii



Protejează împotriva cancerului de colon.



27. Dovleacul



E bogat în vitaminele A, C, E şi D. În plus, conţine o mare parte a ofertei de vitamine din gama B.



28. Seminţele



Conţin cantităţi mari de acizi graşi nesaturaţi (omega-3-tip). Sunt bogate în seleniu şi alte minerale.



29. Uleiul din porumb



Conţine cea mai multă vitamină E dintre toate uleiurile.



30. Ştevia



Combinaţie de vitamina K şi vitamina C, poate inhiba creşterea celulelor canceroase.



31. Mango



Conţine foarte multă vitamina A. Intervine în inactivarea radicalilor liberi.



32. Morcovii



Pot compensa radiaţiile ultraviolete şi fumatul prin conţinutul foarte ridicat de beta-caroten.



33. Uleiul de nuci sau alune



E bogat în acizi graşi polinesaturaţi şi bun împotriva influenţelor negative de mediu, cum ar fi poluanţii atmosferici care pot afecta sever organismul uman.



34. Papaia



Conţine papaina, chymopapain - aceste enzime sunt folosite în tratamentul cancerului.



35. Migdalele



Proporţia ridicată de seleniu o face deosebit de importantă pentru prevenirea cancerului. Mult mai bună decât preparatele artificiale de selenium.



36. Cartofii



Au extrem de multe vitamine anticancer, dar le rămân în proporţie maximă doar atunci când cartoful este fiert.



37. Fisticul



Conţine vitamina A şi selenium şi poate preveni într-o anumită măsură cancerul la plămâni.



38. Prazul



Vitaminele şi antioxidanţii reduc riscul de cancer.



39. Alimentele probiotice



Iaurtul, chefirul, varza proaspătă contribuie la rezistenţa florei intestinale şi inhibă pătrunderea de substanţe străine în organism.



40. Pâinea de secară



Ideală în prevenirea cancerului, secara este bogată în acid phytic, acesta prevenind creşterea celulelor canceroase. Ajută în mod deosebit la prevenirea cancerului de sân.



41. Varza de Bruxelles



Conţine vitamina C de două ori mai mult decât portocalele. Acoperă nevoia organismului de acid folic.



42. Sfecla roşie



Este bogată în acid folic, conţine betanină.



43. Cătina



Un mix esenţial de vitamine, minerale şi fitochimicale, e mai bună decât orice pilulă de vitamine.



44. Susanul



Conţine fitosteroli - aceşti compuşi secundari de plante pentru reducerea colesterolului protejează împotriva cancerului.



45. Laptele de soia



Protejează mai ales împotriva tumorilor ce apar la femei, datorită substanţelor vegetale secundare.



46. Agrişele



Sunt bogate în pectină. Aceasta distruge sursa de toxine din intestine.



47. Spanacul



Acidul folic inhibă degenerarea celulelor.



48. Roşiile



Licopenul protejează împotriva cancerului pulmonar.



49. Somonul sălbatic



Conţine în mod semnificativ mai mult omega-3, acizi graşi, decât somonul de crescătorie. Aceşti acizi sunt esenţiali în protejarea împotriva cancerului.



50. Varza creaţă



Inhibă răspândirea celulelor canceroase. Vitaminele şi mineralele sporesc efectul prevenirii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu